Secret Service hentede Helle Thorning i lufthavnen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er ankommet til Washington, hvor hun skal mødes med præsident Obama

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er ankommet til Washington. (Foto: AP)
Statsminister Helle Thorning-Schmidt er ankommet til Washington. (Foto: AP)

Omgivet af blå, blink, secret service-agenter og PET-vagter kørte Helle Thorning-Schmidt (S) lidt før klokken 23 dansk tid op foran den amerikanske præsident Barack Obamas gæstebolig et stenkast fra Det Hvide Hus i Washington.

Det er her i Blair House, at Helle Thorning-Schmidt de næste to dage skal bo og holde flere møder under besøget i Washington, hvor hun også skal møde Obama.

Dannebrog vejrer i aftensolen over det hvide byhus for at markere, at gæsteboligen reelt er dansk jord under Thornings besøg.

Læs: Her skal Helle Thorning-Schmidt sove

- Det er vigtigt at sende det signal, at Europa og USA står sammen i den økonomiske situation, vi står i. Vi har fælles økonomiske, kulturelle og værdimæssige interesser, og det bekræfter vi med besøget, siger Helle Thorning-Schmidt til de danske journalister, der er samlet uden for Blair House.

Selv om Helle Thorning-Schmidt i de seneste måneder har rejst rundt til statsledere i hele Europa for at forberede det igangværende danske EU-formandskab, så er besøget i USA det hidtil største for Danmarks nye statsminister.

Gældskrisen og forsøget på at skabe nye job er hovedemnet for statsministerens besøg, men situation i Afghanistan og Syrien og samarbejdet i Nato vil også blive diskuteret på det 30 minutter lange møde med USA's præsident fredag.

Det er amerikanerne, som har ønsket at få besøget i stand, fordi Danmark har formandskabet for EU.

Som formand for EU får Helle Thorning-Schmidt også lejlighed til at diskutere gældskrisen med Christine Lagarde, chefen for Den Internationale Valutafond.

Det sker på et møde torsdag aften hos Den Internationale Valutafond, inden statsministeren vender tilbage til Blair House for at deltage i en arbejdsmiddag med tidligere udenrigsminister Madeleine K. Albright og flere økonomer.

0 kommentarer
Vis kommentarer