Merkel og Sarkozy har støtteplan for Athen

Nyt hjælpeprogram for Grækenland kan omfatte specialkonto med EU-støtte

Tyskland og Frankrig vil og kan ikke acceptere, at Grækenland går statsbankerot, men et nyt støtteprogram for Athen, kan først komme på plads, når grækernes egne finanser er styrket, siger Tysklands forbundskansler, Angela Merkel.

I et fælles tv-interview med den franske præsident, Nicolas Sarkozy, siger den tyske regeringsleder, at de to lande kunne tænke sig, at der oprettes en specialkonto, hvor der anvendes EU-støtte på at få bragt den græsk udlandsgæld ned.

Det bliver først senere aktuelt at få frigivet midler til brug i den græske indenrigsøkonomi.

- Et ny hjælpeprogram er ikke aktuelt, før de græske finanser er bragt i bedre orden, siger Merkel, som understreger, at Tyskland og Frankrig fortsat vil være en stærk drivkraft i arbejdet for tættere europæisk samarbejde.

- Hvis det skal gå Europa godt, er vi europæere nødt til at lære af hinanden, fremhæver den tyske regeringschef, som står fast på, at hun støtter Sarkozy i den franske præsidentvalgkamp.

Sarkozy sagde på sin side, at han beundrer Merkel for hendes håndtering alle spørgsmål vedrørende krisen i Europa.

Grækenland har ikke officielt kommenteret det nye udspil fra Merkel og Sarkozy. De advarede begge Grækenland om, at tiden er ved løbe ud.

Ifølge en regeringskilde i Athen vil der "med store sandsynlighed" blive afholdt et møde om spareplanen tirsdag, hvor det forventes, at parterne vil beslutte, hvorvidt de vil godkende de skrappe sparekrav fra landets kreditorer.

Merkel og Sarkozy sagde tidligere mandag på et fælles pressemøde, at de forventer, at Grækenland i løbet af dagen vil "leve op til sit ansvar".

0 kommentarer
Vis kommentarer