Pressede grækere udskyder igen spareplan

Grækerne har igen udskudt beslutningen om den planlagte spareplan. Der afholdes muligvis et møde tirsdag

Presset fra alverdens ledere for hurtigst muligt at få en aftale om en græsk spareplan ser ikke ud til at få grækerne til at fremskynde processen.

I hvert fald forlyder det nu, at grækerne endnu en gang har udskudt beslutningen om den planlagte spareplan.

Ifølge en regeringskilde vil der "med store sandsynlighed" blive afholdt et møde om planen tirsdag, hvor det forventes, at parterne vil beslutte, hvorvidt de vil godkende de skrappe sparekrav fra landets kreditorer.

Kilden oplyser desuden, at der fortsat er forhandlinger i gang, og at visse spørgsmål endnu ikke er afklaret.

Grækenland havde lovet at indgå en aftale senest klokken 12 mandag, men det løfte blev ikke indfriet.

Det har fået verdens ledere til at øge presset på de græske forhandlere.

To af EU's absolutte topfigurer - Tysklands kansler, Angela Merkel og Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy - sagde mandag på et fælles pressemøde, at de forventer, at Grækenland i løbet af dagen vil "leve op til sit ansvar".

Men det ser nu ikke ud til at komme til at ske.

I Bruxelles siger frustrerede embedsmænd, at tiden allerede er løbet ud for Grækenland, efter de græske partier og regeringen mod forventning ikke kunne enes i weekenden om de nye krav til besparelser og skatteindtægter.

Premierminister Lucas Papademos har forhandlet med de politiske partier om offentlige nedskæringer, lønnedgang og andre initiativer, der skal indgå i besparelser til en værdi af 1,5 procent af bruttonationalproduktet.

Samtidig forhandler Grækenland sideløbende med private banker om en frivillig eftergivelse af gælden på cirka 50 procent.

Græske fagforeninger frygter, at de hårde sparekrav betyder, at op imod 150.000 statsansatte mister deres job inden 2015.

0 kommentarer
Vis kommentarer