Annonce:
Annonce:

Ny Kim er chef for 1,2 millioner soldater

Nord-Koreas Kim Jong-un er officielt udpeget som leder for landets væbnede styrker

Kim Jong-un sammen med sin far, den nu afdøde Kim Jong-il. (Foto: AP)
Kim Jong-un sammen med sin far, den nu afdøde Kim Jong-il. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Nordkoreas mere end én million mand store hær har nu officielt fået ny leder, efter at Kim Jong-un, landets nye leder, fredag officielt er blevet udpeget som leder af landets væbnede styrker.

Det oplyser KCNA, det statslige koreanske nyhedsbureau.

- Den kære og respekterede Kim Jong-un har overtaget den øverste kommando for Nordkoreas folkehær efter befaling fra Kim Jong-il (hans afdøde far), lyder det i erklæringen.

Nordkoreanske medier har flere gange omtalt Kim Jong-un som den "øverste kommandant", efter hans fars død. Fredagens erklæring betyder, at han får ansvaret for 1,2 millioner soldater i en af verdens største hære.

De sidste dage er Kim Jong-un ligeledes blevet omtalt som landets øverste leder for det enevældige kommunistparti og landets befolkning.

Og alt tyder på, at han vil fortsætte sin fars fjendtlige linje over for resten af verden.

Annonce:

Fredag kom den nationale forsvarskommission med landets første officielle besked til omverden, og det var en hård advarsel til Sydkorea og landets allierede.

- Med stolthed erklærer vi, at tåbelige politikere i verden, heriblandt Sydkoreas marionetdukker, ikke skal forvente nogen ændringer fra os, lød det i erklæringen.

Samtidig blev det slået fast, at Nordkorea for altid vil "afvise at samarbejde med Lee Myung-Bak (Sydkoreas præsident) og hans folk".

Kim Jong-un, der er sidst i 20'erne, fik sidste år topposter i kommunistpartiet og blev gjort til firestjernet general. Siden da har han konstant været ved sin fars side og er tilsyneladende aktivt involveret i statslige anliggender.

Han menes at have en del til fælles med sin far.

Nordkoreas propagandamaskine er nu sat i gang for at skabe den samme personkult omkring Kim Jong-un, som den, der omgav hans far og farfar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: