Annonce:
Annonce:

TV: Ups, endnu en præsidentkandidat går kold

Den republikanske præsidentkandidat Herman Cain, der kæmper mod beskyldninger om sexchikane, havde mandag sit Rick Perry-øjeblik, hvor han gik interview-kold

Annonce:
Følg Politik

Den republikanske præsidentkandidat Herman Cain har i øjeblikket travlt med at rydde op efter en række skandaler. I flere uger har han kæmpet mod beskyldninger om seksuel chikane mod tidligere ansatte.

Mandag var det dog en Libyen-bommert, som fik Cain på alles læber.

SE HERMAIN CAIN GÅ KOLD I LIBYEN-BOMMERT I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

I en fem minutter lang video optaget af Milwaukee Journal Sentinel skøjter Cain rundt, da han bliver spurgt om sin holdning til præsident Obamas håndtering af opstanden i Libyen.

- Ok, Libyen, siger Cain, inden han tager en længere pause.

- Præsident Obama støttede opstanden, korrekt? Præsident Obama ville fjerne Gaddafi? Jeg vil bare være sikker på, at vi taler om det samme, før jeg siger: 'ja, jeg var enig' eller 'nej, jeg var uenig', siger han.

LÆS OGSÅ: Sexanklaget pizzakonge: Rigtige mænd spiser kød

Annonce:

- Jeg var uenig i hans håndtering af de følgende grunde - nej, det er noget andet, siger Cain i interviewet og tilføjer: "Alle de her ting farer rundt inde i mit hoved."

Republikanerens vakkelvorne svar fik hurtigt eksperter til at debattere, om Cains skovtur var værre end partifællen og præsidentkandidaten Rick Perrys i sidste uge.

SE OGSÅ: Præsidentkandidat stordummer sig på live tv

Michelle Malkin, der arbejder for den højreorienterede tv-kanal Fox News og skriver en konservativ blog, var hurtigt til at kaste dom over begge kandidater.

- Forsøgte at lade tvivlen komme ham til gode. Men lige som Rick Perry er Herman Cain bare ikke klar til bedste sendetid, skriver Malkin.

Perry gik helt kold under en tv-debat, hvor han skulle nævne hvilke tre regeringsagenturer, som han vil fjerne, hvis han bliver præsident. Trods mange forsøg lykkedes det ikke Perry at forklare sin pointe.

Cain havde efter Libyen-episoden travlt med at forklare, at han ikke ville udtale sig lodret om Libyen, da han ikke havde alle oplysninger i sagen.

Annonce:

- Nogle mennesker tror, at man skal vide alt som præsident. Det skal man ikke, siger Cain.

- Jeg mener, at man skal have alle informationer, så mange som muligt frem for at træffe en beslutning eller komme med en udtalelse om, hvorvidt jeg var enig eller uenig, når jeg ikke var helt inde i situationen, siger han.

SE OGSÅ: TV: Er USA's næste præsident fuld?

Præsidentkandidaten virkede bagefter rystet over, at interviewet havde fået så meget opmærksomhed.

- Det var en pause. Det var alt - vor herre bevares! siger Cain.

Cains hustru, Gloria Cain, var i sidste uge ude og forsvare sin mand mod beskyldningerne om seksuel chikane.

- Han respekterer kvinder fuldstændigt, sagde hun.

- Jeg tænker, at han skulle have en personlighedspaltning for at have gjort de ting, som der er blevet sagt, sagde hustruen.

/ritzau/AFP/trtr

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Annonce:
Annonce: