Gennembanket af syriske bøller

Ældre ægtepar fik tæsk af regeringsvenlige bøller, fordi sønnen agiterede for reformer i Syrien

Overfaldet gik værst ud over Malek Jandalis mor, Lina. (Foto: AP)
Overfaldet gik værst ud over Malek Jandalis mor, Lina. (Foto: AP)

Chokerende fotos af forældrene til den syriske komponist og pianist, Malek Jandali, blev fredag offentliggjort på Facebook. Billederne viser, hvordan forældrene så ud, efter at regeringsvenlige bøller havde banket dem.

Overfaldet på det ældre forsvarsløse ægtepar skete som hævn for, at Malek Jandali spillede ved en koncert, der hyldede friheden og deltog i en fredsmarch for Syrien i Washington DC den 23. juli.

Læs også:18-årig kvinde blev halshugget i Syrien

Jandali har fortalt CNN, at hans 73-årige far, Maamoun, der er læge, fik håndjern på af tre mænd uden for sit hjem, efter at mændene midt om natten havde lokket ham udenfor under påskud af, at han skule hjælpe en kvæstet person.

Han fik tape for næse og mund, inden han blev ført ind i soveværelset, hvor Malek Jandalis 66-årige mor, Lina, lå og sov.

Mændene gennembankede derpå det ældre ægtepar og knækkede blandt andet flere tænder på Jandalis mor.

Parret blev efterfølgende låst inde på badeværelset, inden mændene gennemsøgte deres hus.

Maamoun Jandali holdt under hele overfaldet fast i sin mobiltelefon, og han kunne derfor, da overfaldsmændene var forsvundet, tilkalde familie, der kunne hjælpe det sårede ægtepar ud fra fangenskabet på badeværelset.

Syriske sikkerhedsstyrker har gennem længere tid jagtet aktivister og deres familier i præsident Bashar Assads brutale forsøg på at knuse frihedsbevægelsen i Syrien.

Siden de menige syrere inspireret af 'Det Arabiske Forår' begyndte at kræve frihed og reformer, har Bashar Assads styrker dræbt godt 3.000 demonstranter.