Rusland afprøver atommissil nær Finland

Rusland er ved at have styr på dets nye Bulava-missil, der skal være trumfkortet i landets nye atomarsenal

Alt gik, som det skulle, da Rusland tirsdag afprøvede dets nye interkontinentale missil af typen Bulava. Den russiske regering håber, at dette missil bliver hjørnestenen i landets atomarsenal i løbet af det kommende årti.

Forsvarsministeriet i Moskva siger, at det 12 meter lange Bulava-missil blev affyret fra en ubåd i russisk farvand i nærheden af Finland. Som planlagt ramte missilet dets udpegede mål på den russiske Kamtjatka-halvø, omkring 6000 km borte.

- Affyringen var succesfuld på alle måder. Bulava-missilet afleverede dets sprænghoved på Kura-prøveområdet på Kamtjatka-halvøen, siger en talsmand for forsvarsministeriet, oberst Igor Konasjenkov til nyhedsbureauet Interfax.

Bulava-missilet skal igennem yderligere fire prøveaffyringer, inden det i år eller til næste år officielt tages i brug. Hidtil har det været vanskeligheder i forbindelse med halvdelen af missilets hidtil 14 prøveaffyringer.

Rusland ønsker at modernisere dets skrantende våbenarsenal, og premierminister Vladimir Putin har lovet af bruge mere end 700 milliarder dollar på at strømline landets væbnede styrker de kommende 10 år.

Et enkelt Bulava-missil kan medbringe seks til 10 atomsprænghoveder, der kan forårsage en eksplosion op til 100 gange kraftigere end atombomben over Hiroshima i 1945.

0 kommentarer
Vis kommentarer