Lars Løkke afviser ny bankpakke

Regeringen præsenterer ikke ny bankpakke efter konkurs i Fjordbank Mors, fastslår statsministeren

Der kommer ikke en ny bankpakke. Meldingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er klar, selv om konkursen i Fjordbank Mors mandag trak aktiekurserne ned i mange mindre danske banker.

- Vi har lavet solide bankpakker i Danmark. Det er en af forklaringerne på, at vi er kommet fornuftigt igennem krisen, at lånekanalerne mange steder er tøet op, og at virksomhederne kan få likviditet, siger statsministeren, som tilføjer:

- Vi har lavet de bankpakker, vi skal lave, og de virker også overfor sektoren som sådan. Så kan der være nogle konkrete pengeinstitutter, som vi har set det her. Det må man tage hånd om, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han henviser til, at økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i denne uge drøfter sagen med Finansrådets formandskab. Regeringen ser gerne, hvis finanssektoren kan bidrage mere, siger statsministeren.

Finansrådets direktør Jørgen Horwitz har efterlyst, at Folketinget ændrer Bankpakke 3, fordi den lader pengeinstitutter gå konkurs som Amagerbanken og Fjordbank Mors. Det øger renten, når danske banker låner i udlandet, og blandt andet derfor hæver Jyske Bank renten.

Alligevel ser statsministeren ikke nye bankpakker for sig.

- Nej, de gør jeg ikke. Vi har nu lavet en, to tre bankpakker. Vi forfølger nu et europæisk spor. Det er i høj grad sektoren selv, som skal løfte et ansvar her. Økonomiministeren vil gerne diskutere med Finansrådet, hvis der er ting, som skal justeres, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer