Manu er den nye Emma Gad

Den radikale spidskandidat Manu Sareen vil have en ordentlig politisk takt og tone

Den radikale politiker Manu Sareen har i bedste Emma Gad stil skrevet 10 politiske teser, der skal få politikerne til at føre en bedre takt og tone (Polfoto)
Den radikale politiker Manu Sareen har i bedste Emma Gad stil skrevet 10 politiske teser, der skal få politikerne til at føre en bedre takt og tone (Polfoto)

Hvis det står til den radikale spidskandidat i København, Manu Sareen, skal det være slut med, at politikere rakker ned på hinanden og i stedet begynder at tale ordentligt om konkrete politiske udspil.

Han har derfor forfattet 10 teser - eller dogmepolitiske bud, som han kalder dem - hvor nr. 1 lyder:

- Jeg går efter bolden, ikke efter personen, og bruger ikke min tid på at hænge andre politikere ud.

- Er du dansk politiks nye Emma Gad?

- Ja, jo, hende havde jeg ikke lige tænkt på, men det er jeg vel nok, siger Manu Sareen.

Emma Gad var forfatteren, der i 1918 skrev etikkettebogen 'Tak og tone', hvor hun beskrev, hvordan man skal opføre sig.

- Er du ikke bare blevet hellig, fordi du frygter en beskidt valgkamp?

- Overhovedet ikke. Mandag Morgen har i en undersøgelse påvist, at vælgerne er trætte af, at vi politikere råber og skriger af hinanden i stedet for at tale om konkrete politiske budskaber.

- Var du selv et dydsmønster i Emma Gads ånd, da du i årets første fire måneder var i Folketinget som suppleant for Lone Dybkjær?

- Nej, det var jeg nok ikke. Jeg har da selv siddet i den radikale gruppe, hvor vi har talt om, at nu skal vi ned i folketingssalen og grille (underforstået tale spydigt om politiske modstandere, red.).

- Hvorfor har du så skrevet dine 10 teser?

- Fordi jeg mener, at en skal begynde. Alle taler om, at den kommende valgkamp bliver en af de mest beskidte nogensinde, men hvorfor skal vi acceptere, at vi er på vej ned i et sort demokratisk hul?

- Vi skal gøre op med de vanemæssige politiske reaktioner, som alle partier bruger i Folketinget. Når statsministeren holder sin åbningstale, vil alle i oppositionen kritisere ham, og når oppositionens ledere udtaler sig, bliver de rakket ned at regeringens ministre og ledende folketingsmedlemmer.

- Jeg håber, vi kan komme væk fra disse rygmarvs reaktioner. Hvis vi kan det, vil vælgerne også få meget mere ud af debatterne i tv. Det kan måske føre til, at mange flere tør stille op, når det går op for dem, at vi hellere vil tale om konkrete politiske udspil i stedet for at blive personlige, siger Manu Sareen.

Han har allerede fået en rygmarvsreaktion på sine 10 teser fra Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

- Han sagde, at jeg kun har skrevet de 10 dogmepolitiske bud, fordi jeg vil vælges til Folketinget. Selvfølgelig vil jeg vælges til Folketinget, når jeg er spidskandidat for de radikale i København, men derfor kan jeg godt gå ind for en ordentlig tone. Jeg tror også, at Morten Messerschmidt er enig med mig, men han tænker bare gammeldags, og derfor reagerer han, som han gør, siger Manu Sareen.

0 kommentarer
Vis kommentarer