Partiet Fokus går til valg som løsgængere

Lykkes det ikke dyrevelfærdspartiet Fokus at samle underskrifter nok, stiller kandidaterne op som løsgængere

Dyrevelfærdspartiet Fokus med Christian H. Hansen i front har indtil nu indsamlet i omegnen af 6000 godkendte underskrifter af de omkring 20.000, der skal til, for at partiet bliver opstillingsberettiget til Folketinget.

Med ganske få måneder til valget synes vejen dermed lang for partiet, som derfor nu har besluttet, hvad der skal ske, hvis det ikke lykkes.

- Når vi ikke at indsamle nok underskrifter inden valget, så stiller vi op som løsgængere og går efter at få kredsmandater så mange steder som muligt, siger Christian H. Hansen.

Det vil betyde, at partiet ikke kommer til at optræde med partinavn på stemmesedlerne, hvor kandidaterne vil stå som løsgængere. Desuden vil Christian H. Hansen ikke deltage i partilederrunder og lignende.

Fokus vil dog fortsat markedsføre sig med partinavn i kampagnematerialet.

Partistifter Christian H. Hansen forventer selv at stille op i Københavns storkreds eller i Københavns Omegn. Det er endnu ikke besluttet, om partiet vil opstille kandidater i alle landets 10 storkredse.

- Vi har folkene til det. Men vi vil først se på, hvor vi står stærkest, og det er ikke sikkert, at vi stiller op i alle 10 kredse, siger Christian H. Hansen.

Fokus fortsætter kampen for de 20.000 underskrifter, og Christian H. Hansen opfatter det som en realistisk mulighed at nå det inden valget.

Ud over de 6000 godkendte underskrifter har partiet nemlig samlet omkring 17.000 underskrifter. Før de kan betegnes som godkendte, skal de dog en tur omkring folkeregistret i kommunen.

Derefter skal de sendes tilbage til underskriveren, som så igen skal sende dem til partiet, inden de kan sendes til Indenrigsministeriet.

Den proces indebærer en risiko for, at underskriften ikke når helt i mål. For at imødekomme det har partiet lanceret en kampagne, hvor en godkendt underskrift giver indehaveren chance for at vinde en weekendferie.

0 kommentarer
Vis kommentarer