Skatteminister: EU skal ikke godkende aftale

Skatteministeren slår fast over for Per Ørum, at EU ikke på forhånd skal godkende øget dansk grænsekontrol

- EU skal ikke godkende implementeringen. Det er slået fast over for Folketinget.

Beskeden fra skatteminister Peter Christensen (V) ligger fast.

Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen tager fejl, når han siger, at EU på forhånd skal godkende implementeringen af grænseaftalens elementer.

Det understreger skatteministeren, efter at Per Ørum mandag har sat spørgsmålstegn ved EU-Kommissionens rolle, når Danmark vil placere toldere og fysiske anlæg ved grænsen.

Skal søge godkendelse
Ørum har sagt, at "regeringen skal aktivt søge godkendelse hos EU. Man kan ikke begynde at etablere de her ting, før man har sikret sig, at de lever op til Schengen."

Men forhåndsgodkendelsen er altså ikke nødvendig, siger Peter Christensen, der holder fast i, at aftalen vil leve op til Schengenaftalen.

Han peger på, at EU vil blive orienteret undervejs i forløbet.

- Når vi holder EU orienteret, vil de selvfølgelig også kunne opponere, hvis man mener, at implementeringen er i strid med Schengen. Men det har vi en klar forventning om, at aftalen ikke er, siger Peter Christensen.

- Kommissionen skal ikke godkende det. Men der er jo den logik, at hvis der er noget i vejen, så hører vi for det.

Skatteministeren opfordrer til, at politikere herhjemme får fokus på sagens kerne, efter et kaotisk forløb, hvor flere politikere - blandt andre Birthe Rønn Hornbech - har sat spørgsmålstegn ved grænseaftalen.

- Politik kan man ikke altid forudsige, og det er det her et glimrende eksempel på. Men jeg vil gerne gentage min opfordring til, at man koncentrerer sig om det, sagen egentlig handler om, nemlig at vi vil lave en styrket toldkontrol.

0 kommentarer
Vis kommentarer