IMF ser med skepsis på verdensøkonomi

Der er stadig udsigt til en god vækst i verdensøkonomien, men mørke skyer driver ind over, siger IMF

Den Internationale Valutafond (IMF) er ikke rigtig glad for den måde, som verdensøkonomien udvikler sig på.

En række lande i Europa med Grækenland i spidsen er bundforgældede, USA's økonomiske maskine sprutter, og nogle af de nye giganter som Kina og Brasilien er i fare for overophedning, siger IMF fredag i sin opdaterede oversigt over verdensøkonomien.

-Der er meget klare risici for genopretningen, mener IMF's cheføkonom, Olivier Blanchard.

IMF sænker i sin seneste oversigt sin vækstprognose for verdensøkonomien en smule fra 4,4 procent til 4,3.

- Den globale genopretning fortsætter, men vejen til helbredelse er lang, og der er ingen tid til at stoppe op, mener Blanchard.

Han er navnlig urolig for situationen i euro-zonen. Grækenland balancerer på kanten af en statsbankerot, og det spreder usikkerhed om situationen i andre sydeuropæiske euro-lande.

Det truer med at "afspore den europæiske genopretning og måske hele verdens genopretning", mener Blanchard.

IMF fremhæver i sin rapport, at EU kun har kort tid til at løse sine problemer med de gældstyngede euro-lande. Investorer og den større offentlighed er ved at miste tålmodigheden.

IMF konstaterer, at væksten i USA er "skuffende". Nu ventes væksten i år kun at blive på 2,4 procent, hvor IMF i januar forventede 3,0 procent.

Der skæves bekymret til lande som Kina og Brasilien, hvor inflationen har haft fart på de seneste måneder. Det kan være et tegn på økonomisk overophedning og dermed risiko for en brat opbremsning.

0 kommentarer
Vis kommentarer