Blodig dag efter fredagsbøn i Syrien

Sikkerhedsstyrker i Syrien har dræbt mindst 16 personer ved demonstrationer efter fredagsbønnen

Sikkerhedsstyrker i Syrien har skudt og dræbt mindst 16 personer ved demonstrationer, der er begyndt efter fredagsbønnen.

Det oplyser De Lokale Koordinationskomitéer, der koordinerer protesterne mod præsident Bashar al-Assads styre.

Gruppen har navne på 16 civile, der er blevet dræbt. Foreløbig ser det ud til at være gået værst for sig i byen Homs, hvor otte mennesker er dræbt.

Her har tusinder af indbyggere trodset det store militæropbud og fortsat gået på gaden med krav om større politisk frihed og et stop for Assads autoritære styre.

I hovedstaden Damaskus er tre personer slået ihjel, mens der for første gang er dræbt en demonstrant i Aleppo, som er Syriens næststørste by.

I byen Deir al-Zor i det østlige Syrien blev to demonstranter dræbt, da de klatrede op ad væggen på en af militærets garager for at flå billeder ned af præsident Assad og hans far, den afdøde præsident Hafez al-Assad.

De to dræbte var en del af en større gruppe demonstranter, som militære efterretningsagenter skød mod.

Indbyggere i Deir al-Zor siger, at der er tale om en af de hidtil største demonstrationer i byen, siden oprøret mod det syriske styre begyndte for tre måneder siden.

I Damaskus-forstaden Douma er mindst en dræbt, ligesom der i byen Banias i det vestlige Syrien skal være flere omkomne.

- Der var intenst skyderi for at sprede demonstrationerne i Banias, og der er dræbte blandt demonstranterne, siger Rahmi Abdel Rahman, leder af menneskerettighedsgruppen Syrian Observatory of Human Rights, der ligger i London.

Han og andre aktivister oplyser, at der desuden er meldinger om demonstrationer i byerne Raqqa i nord, Jableh i vest samt i den sydlige Deraa-provins, hvor opstanden oprindeligt begyndte.

0 kommentarer
Vis kommentarer