Indonesisk terrorpræst får 15 års fængsel

Den militante indonesiske præst Abu Bakar Bashir er idømt 15 års fængsel for støtte til terrorgruppe

En domstol i Indonesiens hovedstad, Jakarta, har idømt den radikale muslimske præst Abu Bakar Bashir 15 års fængsel for at have støttet en træningslejr for terrorister og for at støtte en gruppe, der planlagde at dræbte den indonesiske præsident.

Dommen blev torsdag afsagt under stor mediebevågenhed og store sikkerhedsforanstaltninger, hvor flere end 3000 betjente var udkommanderet omkring retssalen.

Ifølge dommen har Abu Bakar Bashir været med til at finansiere en træningslejr for terrorister i provinsen Aceh, hvor flere terroraktioner skal været planlagt.

Den 72-årige Bashir nægter sig skyldig og siger, at han ikke har været involveret i træningslejren. Under retssagen har han dog argumenteret for, at lejren er lovlig i henhold til indonesisk lov, og at han kun har været "åndelig leder" for deltagerne.

Bashir har i årtier haft tæt kontakt med en række radikale islamiske grupper i Indonesien, der er verdens folkerigeste muslimske land med 240 millioner indbyggere.

Abu Bakar Bashir har ikke nogen større opbakning i Indonesien. Men analytikere siger, at dommen kan anspore militante islamister til at gennemføre gengældelsesaktioner mod myndighederne.

Anklageren havde krævet dødsstraf for Bakar Bashir, der mange gange har været anholdt, fængslet og sat på fri fod for sine religiøse aktiviteter.

0 kommentarer
Vis kommentarer