Engell: Kaos hersker hos regeringen

Regeringen skal finde et sidste mandat til endelig vedtagelse af aktstykket for grænsekontrol

Det omdiskuterede forslag om at indføre grænsekontrol ved de danske grænser har medført det rene kaos i regeringen.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell, efter at det er kommet frem, at oppositionen har fået forhandlingerne flyttet fra Finansudvalget til folketingssalen.

- Hele forløbet er kaotisk. Det er jo en katastrofe for regeringen, fordi selvom de formentlig får Per Ørum med og får et flertal, så bliver det jo et forpjusket flertal, siger Hans Engell, der har en fortid som K-minister.

Vurderingen lyder, at kaosset vil fortsætte, da der stadig er en række uklarheder i sagen. Blandt andet mangler der fortsat en skriftlig vurdering af grænsekontrollen.

- Det vil sige, at Lars Løkke i stedet for at diskutere 2020 og økonomisk politik kommer til at diskutere grænsekontrol, siger Hans Engell.

Han er dog ikke i tvivl om, at regeringen får overtalt Per Ørum til at slutte sig til aftalen efter en forhandling.

Og dermed har regeringen det flertal, der skal til, idet løsgængeren Pia Christmas-Møller har meddelt, at hun står ved den indgåede aftale om grænsekontrollen.

Det samme har færingen Edmund Joensen.

Liberal Alliance er ifølge Engell for dyrt et bekendtskab til, at regeringen vil overveje at forhandle med det liberale parti. Derfor regner han med, at der er etableret et flertal inden for kort tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer