Barfoed fortsætter Danmarks grænseforsvar

Justitsministeren fastholder, at der intet ulovligt er i den danske grænsekontrol

Justitsminister Lars Barfoed (K) holder fast i, at Danmark ikke på nogen måde er i konflikt med Schengen-reglerne.

Dermed svarer han tilbage på den kritik, som den tyske indenrigsminister, Hans-Peter Friedrich, kom med tidligere på dagen forud for et EU-ministermøder i Luxembourg.

- Jeg har noteret mig, at den tyske minister også understreger, at han ikke ønsker nogen konflikt, men at han har nogle spørgsmål at stille. Vi besvarer alle spørgsmål, de ønsker at stille os, siger Barfoed.

"Tyskland ikke kan acceptere, at Schengen-rejsefriheden med koldt overlæg og indirekte bliver undergravet," lød kritikken fra den tyske minister.

Men Barfoed understreger, at det på ingen måde er Danmarks planer med grænseaftalen.

- Vi er fuldstændig enig i, at vi ikke kan acceptere, at nogen underminerer Schengen-reglerne. Vi har en interesse i fri passage over grænserne også mellem Danmark og vores nabolande, siger justitsministeren.

Den danske grænsekontrol er ikke et punkt på dagsordenen ved ministermødet. Men Barfoed har formentlig et behov for at forklare sine udenlandske ministerkollegaer, hvad Danmark egentlig har tænkt sig med den grænsekontrol.

- Det er meget tænkeligt, at vi vil drøfte det, lyder det fra Barfoed.

- Og jeg har tænkt mig at sige, at der ikke er nogen grund til at være bekymret, understreger han.

Det er ikke kun en stor flok danske journalister, der er ude efter svar fra den danske justitsminister, da han ankommer til Luxembourg torsdag eftermiddag. Også udenlandske journalister vil vide mere om, hvad det egentlig er, der foregår i Danmark.

Den svenske EU-kommissær for indre anliggender, Cecilia Malmström, understreger endnu engang, at kommissionen først kan tage stilling til den danske grænsekontrol, når den bliver implementeret.

- Det er det, vi må vente og reagere på. Men vi følger det selvfølgelig meget tæt, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer