Stenrig mormon vil udfordre Obama

Republikaneren Mitt Romney forsøger igen at blive amerikansk præsident

Mitt Romney, 64, og konen Ann hilser på tilhængerne i Stratham, New Hampshire. (Foto: AP)
Mitt Romney, 64, og konen Ann hilser på tilhængerne i Stratham, New Hampshire. (Foto: AP)

Mitt Romney, tidligere guvernør i delstaten Massachusetts, er parat til at udfordre præsident Barack Obama ved præsidentvalget i 2012. Det meddelte Romney torsdag ved et vælgermøde på en bondegård i Stratham i delstaten New Hampshire.

Det er anden gang, at den stenrige mormon forsøger at blive republikanernes præsidentkandidat. I 2008 blev han slået på stregen af senator John McCain, der dog senere tabte til demokraten Barack Obama.

Mitt Romney, 64, der er kendt som en succesrig forretningsmand, siger, at han vil udfordre præsident Obama, hvor han er svagest: I forhold til den langstrakte økonomiske krise i USA.

Læs: Palin tavs om præsidentplaner

– Jeg har aldrig set et firma, som var mere desperat for forandring end den amerikanske regering, siger Romney, som har tjent en formue på at redde kriseramte firmaer fra konkurs.

Flot hår, perfekt familie
Det er ikke kun Romneys forretningssans, flotte hår og perfekte familieliv, som tæller på plussiden, når de republikanske kernevælgere skal finde en udfordrer til Obama. Romney er også rigtig god til at indsamle penge, og det vil blive nødvendigt, hvis han skal kunne besejre Obamas effektive pengeindsamlingsmaskine.

Læs: Han vil også udfordre Obama

Forleden indsamlede Romney 10 millioner dollar på en enkelt dag, og han har desuden godt med private midler, som han ikke er bleg for at bruge på sine politiske ambitioner. Alligevel har de republikanske vælgere svært ved at blive begejstrede over Romney, der har ry for at skifte synspunkter som vinden blæser.

Vil annullere reform
Hans største problem er imidlertid en sundhedsreform, som han gennemførte som guvernør i Massachusetts. Den minder meget om Obamas sundhedsreform, som er stærkt upopulær på højrefløjen. Romney siger, at han vil afskaffe Obamas reform, hvis han bliver USA's næste præsident.

– Den allerførste dag i Det Hvide Hus vil jeg bruge på at få annulleret Obamacare (Obamas sundhedsreform, red.), lover Romney.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Mitt Romney, 64, og konen Ann hilser på tilhængerne i Stratham, New Hampshire. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer