Pia K: Danskerne glæder sig til grænsekontrol

Det varer efter stor sandynlighed kun få timer, før en aftale om genindførsel af grænsekontrollen er i hus i Finansministeriet

Pia Kjærsgaard og den øvrige DF-top gik kort før klokken 14 til forhandling hos Claus Hjort Frederiksen med ét punkt på dagsordene: Grænsekontrol. (Foto: Jens Dresling)
Pia Kjærsgaard og den øvrige DF-top gik kort før klokken 14 til forhandling hos Claus Hjort Frederiksen med ét punkt på dagsordene: Grænsekontrol. (Foto: Jens Dresling)

Pia Kjærsgaard venter, at aftalen om genindførsel af grænsekontrol falder på plads ved dagens forhandlinger.

Eneste punkt på dagsordenen er grænsekontrollen. Forhandlinger om efterlønnen er udskudt til tidligst i morgen.

Det er et 'længe næret ønske' for Dansk Folkeparti.

- Vi mærker en enorm opbakning. Og ikke bare fra folk i Sønderjylland, men også fra folk i Nordjylland og her på Sjælland. De har de tanker, at det er rigtig sund fornuft at genindføre grænsekontrollen, sagde Pia Kjærsgaard kort før klokken 14 på vej ind til forhandlinger i Finansministeriet.

Læs også: R: Vi venter på Pia K. og Løkke

Og der er ifølge Pia Kjærsgaard 'så mange gode grunde' til at genindføre grænsekontrollen.

Inden DF-ledelsen ankom til Finansministeriet, mødte kristendemokraternes enlige MF, Per Ørum Jørgensen op. Han forventer ligesom Pia Kjærsgaard, at forhandlingerne i dag ender med en aftale:

- Vi er tæt på at have en aftale, sagde han på vej ind til Claus Hjort.

Ifølge Pia Kjærsgaard skal man i øvrigt med grænsekontrol ikke forestille en gammeldags hvid grænsebom, der går ned.

- Det her er rigtigt levende mennesker, der kommer til at stå ved grænsen. Det er toldere, det er politi, der lige skal kontrollere, om der er problemer med de mennesker, der ønsker at passere vores grænse, siger DF's formand.

0 kommentarer
Vis kommentarer