Ny måling godt nyt for Obama

Præsidenten har stort forspring til de republikanske modkandidater. Men benzinprisen er et problem

Den amerikanske præsident Barack Obama har en overbevisende føring i forhold til de mulige republikanske kandidater ved valget i 2012, ifølge en ny meningsmåling. .

Meningsmålingen fra Reuters/Ipsos er derimod knap så rosenrød med hensyn til Obamas håndtering af den amerikanske økonomi, og det kan forhindre et genvalg.

Den opmuntrende måling for præsidenten er lavet i dagene efter drabet på Al-Qaedas leder Osama bin Laden den 2. maj.

Barack Obama har et forspring på 12-13 procentpoint til de republikanere, som får størst tilslutning i målingen, Mike Huckerbee og Mitt Romney.

Adskillige andre udfordrere har endnu ikke meldt sig på banen som kandidater for republikanerne, og det kan ændre balancen.

Målingen viser også, at 45 procent af vælgerne regner med at Obama bliver genvalgt in 2012.

Sat imod den aktuelt stærkeste modstander, tidligere guvernør i Arkansas Mike Huckerbee, vinder Obama med 51 procent mod 39 procent og mod Romney, der annoncerede sit kandidatur i april, med 51 procent mod 38 procent.

Vælgernes syn på Obamas håndtering af embedet er i forhold til den foregående måling i april forbedret med tre procentpoint til 49 procent.

Hans styring af økonomien derimod er vælgerne ikke begejstret for. Kun 34 procent synes Obama gør et godt job, og det kan ifølge nyhedsbureauet Reuters knyttes direkte til den pris amerikanerne skal betale for at fylde benzin på bilerne.

Aktuelt koster en gallon omkring fire dollar.

Vurderingen af Obamas økonomiske lederskab har ikke været lavere på noget tidspunkt end nu, siden han blev præsident i 2009.

- Økonomien og jobmarkedet er uden tvivl de to vigtigste temaer, siger meningsmåler Julia Clark fra Ipsos.

Arbejdsgiverne har hyret i hastigere tempo de seneste måneder, men arbejdsløsheden er fortsat et problem, idet ni procent er ledige.

Undersøgelsen er lavet fra den 5. til den 9. maj og omfatter 1029 vælgere. Målingen anses for at ramme plet inden for tre procentpoint.

0 kommentarer
Vis kommentarer