Annonce:
Annonce:

Kulturminister ville blande sig i DR-serie

Per Stig Møller (K) har indskærpet over for DR, hvad historisk serie skal rumme. Det kritiseres af eksperter

(Foto: Thomas Borberg)
(Foto: Thomas Borberg)
Annonce:
Følg Politik

Medieforskere anklager kulturminister Per Stig Møller (K) for at blande sig i, hvordan indholdet skal vægtes i en ny historisk dramaserie, som Danmarks Radio planlægger.

Politiken skriver, at kulturministeren på et møde i efteråret med DR's topledelse stillede krav til indholdet i serien.

Ifølge Frands Mortensen, professor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, strider det mod det såkaldte armslængde-princip. Det skal netop sikre, at politikerne ikke blander sig direkte i programplanlægningen.

Ønskede ikke at blande sig
I en skriftlig redegørelse til Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, bekræfter Per Stig Møller, at han den 14. september havde et møde med DR's daværende generaldirektør, Kenneth Plummer, og kulturdirektør Morten Hesseldahl.

Annonce:

Mødet var foranlediget af DR's overvejelser om at producere en dramaserie, baseret på Tom Buk-Swintys bog 'Slagtebænk Dybbøl', der fortæller historien om det danske nederlag til tyskerne i 1864.

Ministeren meddelte dog DR, at han ikke ønskede at blande sig i programplanlægningen.

- Men jeg mindede samtidig om, at der skulle være tale om en historisk dramaserie af høj kvalitet, der kan give danskerne kendskab til vigtige begivenheder i danmarkshistorien. Med andre ord mere end én begivenhed, skriver kulturministeren til den socialdemokratiske ordfører.

Politikere går over stregen
Det er stadig et åbent spørgsmål, om DR vælger at lave en serie over 'Slagtebænk Dybbøl'. Men kulturdirektør Morten Hesseldahl siger, at bogen fortsat er DR's favorit.

Mark Ørsten, studieleder på journalistuddannelsen på RUC, kalder sagen ét af flere eksempler på, hvorledes politikerne går over stregen.

- Før lagde politikerne pres på nyhederne. Nu ser vi også, at de vil have indflydelse på drama og underholdning, fastslår Ørsten.

Annonce:

- Måske handler det om, at slaget ved Dybbøl er en skamplet i historien, som udstiller de nationalliberale magthavere, mener Socialdemokraternes Mogens Jensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: