Demonstranter raser over Berlusconi

Luften i det centrale Rom er tæt af sten, flasker og tåregas, efter at premierminister Silvio Berlusconi overlevede mistillidsvotum

Det kom til gadekampe i det centrale Rom, da det stod klart, at premierminister Silvio Berlusconi overlevede mistillidsvotum. (Foto: AP)
Det kom til gadekampe i det centrale Rom, da det stod klart, at premierminister Silvio Berlusconi overlevede mistillidsvotum. (Foto: AP)

Politiet i Rom brugte tåregas og knipler mod unge demonstranter, som tirsdag aften gik på gaden for at protestere mod premierminister Silvio Berlusconi.

Tusindvis af demonstranter kastede flasker, maling, sten og røgbomber mod politiet i vrede over, at 74-årige Berlusconi med nød og næppe overlevede to mistillidsafstemninger i det italienske parlament.

Demonstranterne forsøgte at trænge ind i parlamentet, mens afstemningen om Berlusconis politiske fremtid fandt sted, men de blev stoppet af politiet. Senere satte demonstranterne ild til biler og skraldespande i området omkring hovedgaden Via del Corso i det centrale Rom.

De første meldinger lyder på, at mindst 50 mennesker er kommet til skade i gadekampene, heriblandt flere politibetjente.

På katastrofekurs
Hovedparten af demonstranterne er ifølge nyhedsbureauet Reuters studerende, der også benyttede anledningen til protestere mod Berlusconis uddannelsespolitik.

- De har intet gjort. De har intet gjort for universiteterne, og situationen bliver værre og værre, siger universitetsstuderende Valerio Zampani.

- Mens de leger deres små lege i Parlamentet, har vi kurs mod en katastrofe. Hvor er min fremtid? Jeg føler mig ikke repræsenteret af vores regering, siger 19-årige Marco til Reuters.

Misbrug og korruption
Ifølge arrangørerne samlede protestaktionen omkring 100.000 mennesker i den italienske hovedstad, men der fandt også mindre demonstrationer sted i en række italienske storbyer.

Silvio Berlusconi betragtes af mange som en skændsel på grund af anklager om sexeskapader med unge piger, magtmisbrug og korruption.