Muslimer holder fast i moske

Der bliver bygget en moské tæt på Ground Zero trods folkelig modstand. Det siger ejeren af den bygning, der skal bruges til et islamisk center i New York

Følg Politik

Ejeren af en grund blot to gader fra Ground Zero på det nedre Manhatten i New York fastholder planen om at bygge en moské tæt på gerningsstedet for 11. september terrorangrebet i 2001.

Sharif el-Gamal, der er øverste chef i Soho Properties, siger, at forlydender i den israelske avis Haaretz om, at moskéen flyttes væk fra Ground Zero, er falske.

- Det hele er på sporet og vi arbejder videre med placeringen, siger el-Gamal.

Haaretz rapporterede, at folkene bag projektet, der også omfatter et muslimsk kulturcenter, ville finde en ny placering til deres moské for at undgå at skabe yderligere anti-islamisk kritik.

Mosképrojektet har skabt stor vrede hos både almindelige amerikanere og en række ledende politikere, særligt fra den amerikanske højrefløj, der anser projektet for at være stødende mod ofrene for angrebet 11. september.

USA's præsident, Barack Obama, har også kommenteret moskébyggeriet i forbindelse med en middag i Det Hvide Hus, der skulle markere begyndelsen af den muslimske fastemåned ramadanen.

- Muslimer har den samme ret til at praktisere deres religion som alle andre i dette land, sagde han.

- Det omfatter også retten til at bygge et sted for tilbedelse og et medborgerhus på en privat ejendom på det nedre Manhattan, hvis det foregår i overensstemmelse med de lokale love og restriktioner, sagde Obama.

Den amerikanske præsident har siden forsøgt at distancere sig fra udtalelsen, der ifølge meningsmålinger var i strid modvind med den generelle indstilling blandt amerikanerne.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind