Christmas: Ret op eller gå af, Lene

Tidligere top-konservativ, Pia Christmas-Møller, er ikke overrasket over Lene Espersens valg - hun mener, det er et dårligt signal at blive væk fra et møde med USAs udenrigsminister

Kritikken mod den konservative  udenrigsminister Lene Espersen fortsætter. (Arkivfoto: Thomas Borberg)
Kritikken mod den konservative udenrigsminister Lene Espersen fortsætter. (Arkivfoto: Thomas Borberg)

Jeg forstår ikke, at hun fravælger et møde med udenrigsministeren for verdens eneste supermagt. En lille nation som Danmark har en fantastisk interesse i at være med ved den slags møder. Vi har et fantastisk godt forhold til USA, men den slags netværk kan sættes over styr på et øjeblik, sagde Pia Christmas-Møller tidligere konservativ - nu løsgænger - fredag morgen til TV2 News.

- Lenes adfærd viser total mangel på forståelse for jobbet som udenrigsminister. Hun satte en god minister(Per Stig Møller red.) til side for selv at blive udenrigsminister, det forpligter, fortalte Pia Christmas-Møller til TV2 News.

Kan få fatale følger
Pia Christmas Møller har blandt andet været udenrigspolitisk ordfører for De Konservative.

- Udenrigsministerposten er tilstedeværelse, nærvær, netværk og det skal plejes hele tiden, vi er en småstat. Fem millioner indbyggere er jo det samme som en stor amerikansk by, og når udenrigsministeren for verdens eneste supermagt synes et møde er vigtigt, så er det det, fortalte Christmas-Møller til TV2 News, Lene Espersens adfærd kommer ikke bag på hende.

- Der er ikke noget overraskende for mig i Lene Espersens prioriteringer og dispositioner. Disse dispositioner kan sætte Danmarks interesser på spil, det viser total mangel på forståelse for jobbet, agde Christmas-Møller, hun mente at Lene Espersen enten skulle ændre blik på jobbet eller gå af.