Annonce:
Annonce:

Massiv kritik af radikal politianmeldelse

Det var at gå for vidt, da den radikale næstformand politianmeldte Københavns Politis drabschef for racisme. Det mener politikere fra begge sider i Folketinget

Annonce:
Følg Politik

Vi skal kunne tale med hinanden om østeuropæiske kriminelle uden at blive anmeldt for racisme.

Med forskellige varianter over det tema hagler kritikken ned over den radikale næstformand, Zenia Stampe, fra både højre og venstre side af folketingssalen.

Hun politianmeldte lørdag drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi for racisme efter hans udtalelser i Politiken om rumænere og kriminalitet. Søndag beklagede han udtalelserne, og hun kvitterede ved at trække anmeldelsen tilbage.

Tiltrængt, mener S-retsordfører, Karen Hækkerup.

- Det var åndssvagt og spild af ressourcer at politianmelde ham. Jeg hørte godt, hvad han sagde, og jeg opfattede det som sagt i sammenhæng med rumænske kriminelle, siger hun og opfordrer politikere til at tænke sig om, før de bruger politianmeldelser i den politiske kamp.

Annonce:

Ove Dahl understreger søndag, at han ønskede at sætte fokus på stigende problemer med kriminelle fra Østeuropa. Og han beklager, hvis udtalelserne kunne forstås generaliserende.

Han sagde oprindeligt - på baggrund af en rumænsk mands brutale drab på en stewardesse - at "rumænerne er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner. Det er en helt anden kultur."

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, mener, at det går for vidt med politikeres politianmeldelser.

- Her forsøger man at lukke munden på en drabschef, fordi han har udtalt sig om rumænske kriminelle. Problemet er, at politikerne anmelder efter racismeparagraffen for at få medieopmærksomhed, siger hun.

Også Venstres udlændingeordfører, Karsten Lauritzen, kritiserer Stampe.

- Der er gået inflation i politianmeldelser, men man skylder folk at tænke sig om. Hvis det stod til mig, så skulle han ikke trække noget tilbage. Hans citater reflekterer den virkelighed, politiet oplever, siger han.

Annonce:

Zenia Stampe fastholder, at anmeldelsen var berettiget, og at hun ville have opretholdt den, hvis ikke Ove Dahl havde beklaget.

- Det er stærkt kritisabelt, at politiet er med til at piske en stemning op, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: