Khader truer Trykkefrihedsselskabet

Kontroversielle udtalelser fra Trykkefrihedsselskabets formand om muslimer får Naser Khader til at true med at melde sig ud

Følg Politik

De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, truer med at melde sig ud af Trykkefrihedsselskabet. Det sker i protest mod, at selskabets formand, Lars Hedegaard, har beskyldt muslimske mænd for at voldtage deres kvindelige familiemedlemmer og betragte kvinder som mindreværdige fødemaskiner.

- Jeg kan ikke leve med, at han er så generaliserende, og jeg føler mig ramt. Vi må have nuancerne frem, og det har jeg også fortalt Lars Hedegaard, at han må sørge for sker. Da jeg gik ind i Trykkefrihedsselskabets såkaldt rådgivende organ var én af mine betingelser, at det var vigtigt, at selskabet politisk blev bredere end hidtil, hvor det mest har været et Dansk Folkeparti-selskab, siger Naser Khader.

Flere fremtrædende medlemmer af Dansk Folkeparti - herunder blandt andre Søren Krarup som også sidder i Trykkefrihedsselskabets rådgivende organ - har netop bakket op bag Lars Hedegaards udtalelser. Andre medlemmer af det rådgivende organ er blandt andre Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, og skuespilleren og forfatteren Farshad Kholgi.

Lars Hedegaard beskriver i en video på en blog kaldet Snaphanen voldtægt som udbredt i muslimske familier:

- De voldtager deres egne børn. Det hører man hele tiden. Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far, siger han og beskriver voldtægt som accepteret i islam.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind