Grønlands finanslov viser underskud på 227 mio

Der skulle en maratondebat til, før Grønlands første finanslov efter overgangen til selvstyre faldt på plads. Finansloven viser et underskud på 227 millioner

Efter en maratondebat, der varede otte og en halv time, faldt den første finanslov sent fredag på plads efter Grønlands overgang til selvstyre tidligere i år.

Finansloven for 2010 viser et underskud på 227 millioner kroner, men balancerer på drifts- og anlægsdelen. Ifølge avisen Sermitsiaqs hjemmeside skyldes underskuddet det lån, som det grønlandske energiforsyningsselskab, Nukissiorfiit, har optaget i landskassen til sine vandkraftprojekter.

For den samlede finanslov stemte kun regeringskoalition. Oppositionen havde forinden stemt for 14 af de 22 punkter i loven.

Trods en skrabet økonomi indebærer den ny grønlandske finanslov flere forbedringer på velfærdsområdet.

Der er afsat ekstra midler til ventelister i sundhedsvæsnet og til handicapområdet, ligesom det sociale område har fået 25 millioner kroner, som bl.a. skal anvendes til et behandlingssted for seksuelt misbrugte og til regionale indsatser over for børn.

Bøgerne gik indimellem højt i debatten. Det dramatiske højdepunkt indfandt sig, da det socialdemokratiske oppositionsparti, Siumut, fremsatte en mistillidsdagsorden mod regeringen, Naalakkersuisut, som imidlertid blev afværget.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere