Stemmesedler glemt i flyttekasser

Ups: 4.000 stemmesedler fra regionsrådsvalget i Nordjylland var ikke talt med. Seks flyttekasser med sedler blev fundet på et lager

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Manglende omhyggelighed i flere nordjyske kommuner har gjort opgørelsen af regionsrådsvalget ekstra langstrakt, lyder det i en skarp kritik fra flere regionspolitikere.

I går blev en del af stemmerne optalt en ekstra gang. Men siden regionens ansatte første gang fintalte i lørdags, er der dukket knap 4000 stemmesedler op, der ikke fra kommunerne var indleveret til regionen. Blandt andet fandt man på et lager seks flyttekasser med stemmesedler, afgivet i Aalborg Kommune.

Også Hjørring, Brønderslev og Thisted kommuner havde overset stemmesedler, der burde være indgået i lørdagens fintælling. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

'Dybt kritisabelt'
Stemmesedlerne blev i stedet talt med i fintællingen i går - og i alle tilfælde forrykkede optællingen ikke listen fra i lørdags over, hvem der er valgt.

- Det, der er sket i nogle kommuner, er dybt kritisabelt. Man skulle tro, at vi befandt os i et land, hvor demokratiet ikke rigtig var slået igennem, siger Venstre-veteranen Svend Heiselberg til Nordjyske.

Hel­ler ikke formanden for regionsvalgbestyrelsen, Ulla Astman (S), er tilfreds:

'Kommuner har ikke leveret varen'
- Selv om der givetvis er tale om menneskelige fejl, er det dybt bekymrende. Jeg og resten af valgbestyrelsen sidder med en følelse af, at kommunerne ikke helt har leveret varen. Det virker lidt, som om man nogle steder ikke har taget regionsrådsvalget helt så seriøst som byrådsvalget, siger hun.

Kommunernes formand, Egon Pleidrup (S), afviser, at man har nedprioriteret regionsrådsvalget. Til gengæld kritiserer han på flere punkter regionens håndtering af valget.

- Jeg tror, begge parter har grund til at snakke om, hvordan man næste gang løfter denne opgave bedre, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere