Rederier snyder søfolk for skattelettelse

Søfartens Ledere vil have skatteministeren til at gribe ind. Danske søfolk under den skattefri DIS-ordning får ikke samme skattelettelser som andre danskere

De danske rederier vil ikke betale mere i løn til søfolkene under den skattefri DIS-ordning, så søfolkene får samme fordel af skattelettelserne som andre danskere fra nytår.

Derfor går Søfartens Ledere nu til skatteminister Kristian Jensen (V), fordi navigatører, kaptajner og styrmænd på danske skibe skal have samme vilkår, som resten af danskerne, der får en markant sænkning af personskatten.

Sekretariatschef i Søfartens Ledere Fritz Ganzhorn siger, at søfolkene stilles dårligere end alle andre danske skatteborgere.

- Der er tale om en markant skattereform, der vil kunne give søfolkene omkring 10 procent mere i rådighedsbeløb, men rederierne har pure afvist at betale. Til gengæld skal vores medlemmer bidrage til finansieringen af skattelettelserne, gennem grønne afgifter og reduceret fradragsværdi, siger Fritz Ganzhorn.

Søfartens Ledere har forståelse for de vanskelige tider for rederierne og har tilbudt en gradvis og langsom implementering af "skattelettelserne" til søfolkene.

- Vi har såmænd også tilbudt en meget billig overenskomst for 2010, men rederierne vil ikke gå ind i konkrete forhandlinger om skattekompensationen, siger Fritz Ganzhorn.

Ifølge sekretariatschefen vil det koste de danske rederier i omegnen af 120 millioner kroner, hvis søfolkene under DIS-ordningen skal have samme vilkår som andre danskere. De er ansat på nettoløn - det vil sige, at rederierne sparer skatteomkostningerne. Søfartens Ledere har 3000 aktive medlemmer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere