Connie H. vil ikke tale med pressen

Klimaminister Connie Hedegaard har pludselig fået så travlt med at komme hjem fra EU-møde i Bruxelles, at hun ikke har tid til at tale med danske journalister

Mens spekulationerne om klimaminister Connie Hedegaard (K) som ny dansk EU-kommissær tager til, går hovedpersonen selv i flyverskjul og aflyser et planlagt pressemøde.

Hedegaard er mandag i Bruxelles for at fortælle sine EU-kolleger om status for klimaforhandlingerne med blot to uger til klimatopmødet i København. Men mindre end en time før det planlagte pressemøde med danske journalister, har ministeren aflyst pressemødet.

Den officielle forklaring er, at Hedegaard alligevel ikke kan nå det, inden hun skal hjem til Danmark. Det sker til trods for, at EU-mødet overholder den oprindelige tidsplan.

Men heller ikke på vej ind til mandagens møde ville Connie Hedegaard stoppe op og svare på spørgsmål fra Ritzau om sine fremtidsplaner.

Hedegaards manglende lyst til at tale med den danske presse kommer samtidig med, at hun fra flere sider meldes på vej til Bruxelles på mere permanent basis. EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, har gjort klart, at han gerne ser Hedegaard som EU's klimakommissær.

Beslutningen ligger i hænderne på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som måske allerede vil give svaret om Hedegaards fremtidsplaner på sit ugentlige pressemøde i Statsministeriet tirsdag formiddag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere