Thorning har sine egne mål

Helle Thorning-Schmidt efterlyser mål for lighed og ældreplejen, men ser gode takter i statsministeren 10-punktsplan for Danmark

Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt vil møde op med sine egne mål for Danmark, hvis hun bliver inviteret til forhandlinger af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der netop har fremlagt en 10-punktsplan for Danmark i 2020.

- Der er mange udmærkede ting i den tipunktsplan, men der er målsætninger for Danmark, som jeg savner. Hvorfor skal vi ikke have den mest veluddannede arbejdsstyrke i hele verden? Hvorfor skal vi ikke være dem, der er bedst til at bryde den negative sociale arv? Hvorfor skal vi ikke være dem, der behandler vores ældre med mest værdighed og respekt? Så der er mange ting jeg savner, siger Helle Thorning-Schmidt.

I stedet for bare at have mål i 2020 bør statsministeren opstille delmål i sin egen regeringstid, mener Helle Thorning-Schmidt, der også efterlyser fokus på dagligdagen her og nu. Hun afviser ikke, at statsministerens mål kræver reformer.

- Selvfølgelig skal man lave reformer, men det behøver ikke altid være på den onde måde - som de Konservatives - med at afskaffe efterlønnen, siger hun.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere