Bondams borgmesterpost reddet af DF

Klaus Bondam og de radikale løb fra nattens aftaler i jagten på en borgmesterpost på Københavns Rådhus. Rød blok i København er målløs over udviklingen

Den radikale Klaus Bondam beholder alligevel sin borgmesterpost. (Foto: Benjamin Kürstein)
Den radikale Klaus Bondam beholder alligevel sin borgmesterpost. (Foto: Benjamin Kürstein)

Alt var klar til underskrivelse og borgmesterposterne var stort set uddelt, da Klaus Bondam (R) forsvandt fra forhandlingerne på Københavns Rådhus og konstituerede sig med Dansk Folkeparti og Venstre. Den dramatiske udvikling tog ikke mange minutter, og gamle alliancer på rådhuset i både rød og blå blok blev sprængt.

Indtil kl. 6 om morgenen onsdag havde Klaus Bondam og de radikale accepteret, at deres stemmer alene ikke var nok muskelkraft til, at de radikale kunne bibeholde en borgmesterpost på rådhuset. Men pludselig var der en aftale på plads mellem Dansk Folkeparti, Venstre og De Radikale, og Klaus Bondam kunne som spidskandidat for sit parti dermed sikre sig sin borgmesterpost.

- Vi er selvfølgelig overrasket over forløbet, men det her må Klaus Bondam og De Radikale selv forklare for deres vælgere, siger den kommende overborgmester i København Frank Jensen (S).

Med De Radikales pludselige kovending blev Frank Jensens konstituering noget anderledes end den plan, der tidligere på natten tegnede sig. SF, Socialdemokraterne, Enhedslisten og Det Konservative samlede sig således under den nyudnævnte overborgmester. I den konstellation får Socialdemokraterne to borgmesterposter, SF udvider fra en til to, mens Enhedslisten beholder retten til en borgmesterpost.

Indtil videre er der kun sat navne på overborgmesterposten og teknik- og miljøborgmesterposten. Først når Venstre har valgt sin post, kan de resterende pladser fordeles.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere