DF solgte borgmesterpost billigt

Aftalen mellem DF og R sikrer teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam en borgmesterpost, men DF har solgt skindet billigt på Københavns Rådhus, mener ekspert

Klaus Bondams aftale med DF er ren matematik, og den nuværende teknik- og miljøborgmester i København har været god til at lægge tallene sammen. Det vurderer professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet.

- Det er ikke en høj pris, Bondam har betalt for sin borgmesterpost. Den indflydelse, som følger med en borgmesterpost, er langt større end den, som pladser i udvalgene giver, siger Møller Hansen.

Udmærket til værdipolitik
Professoren peger på, at Bondam sandsynligvis vil få posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester, og at det vil blive en udmærket platform at bedrive værdipolitik fra.

De syv udvalg, som Bondams mandater hjælper DF til pladser i, er Økonomiudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Sundheds- og Omsorgsudvalget, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Socialudvalget, Teknik- og Miljøudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget.

Kun én ekstra DF-plads
Heraf er det sidstnævnte udvalg det eneste, som DF ikke allerede har en plads i.

- Det er rigtigt, at vi kun har vundet én udvalgsplads i forhold til sidste gang, men uden Bondams fem mandater ville vi have tabt pladserne i tre af udvalgene, fortæller Carl Christiansen Ebbesen, organisatorisk næstformand i Dansk Folkeparti.

Københavns Kommune har haft udvalgsstyre siden 1998. Udvalgsstyre betyder, at udvalgene ikke kun har en rådgivende funktion, men at de kan tage beslutninger på deres respektive fagområder. Overordnede afgørelser træffes dog fortsat i Borgerrepræsentationen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere