SF: Vibeke Storm skulle bare væk

SF har indgået aftale med de borgerlige partier i Region Hovedstaden. Den Socialdemokratiske regionsdronning skulle væk for enhver pris

De borgerlige i Region Hovedstaden ville vælte Vibeke Storm Rasmussen for enhver  pris - så nu har regionen en SF-borgmester. (Foto: Finn Frandsen)
De borgerlige i Region Hovedstaden ville vælte Vibeke Storm Rasmussen for enhver pris - så nu har regionen en SF-borgmester. (Foto: Finn Frandsen)

Først så det ud til, at Vibeke Storm Rasmussen kunne tage en periode mere med SF og Enhedslisten i ryggen. Men så gik de konservative, Dansk Folkeparti, Venstre og SF sammen og den nye regionsformand hedder nu Andreas Røpke fra SF.

Og han indrømmer, at kuppet handlede om at fjerne Vibeke Storm fra posten:

Styrker medicinske afdelinger
- Det har det ikke handlet om for SF, men det har det handlet om for Venstre, konservative og Dansk Folkeparti, som så pegede på os, siger Andreas Røpke til P4 København.

Og det nye flertal vil straks gå i gang med at ændre tingene i regionen, siger Andreas Røpke.

- Det er især at styrke behandlingen på de medicinske afdelinger, siger regionsrådsformanden.

Storm skuffet
Den afgående formand er skuffet, og mener, at SFs Andreas Røpke kommer til at danse for de borgerlige som regionsrådsformand:

- Jeg tror ikke, der var nogen, der har stemt på dem, som troede at de ville være Pinocchio for de borgerlige, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Hun tror, at SF får svært ved at forklare aftalen for baglandet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere