Nicolai Wammen er valgets topscorer

Den genvalgte Århus-borgmester fik flest personlige stemmer ved kommunalvalget. Københavns nye overborgmester må nøjes med en andenplads

35.864 vælgere stemte ved kommunalvalget tirsdag personligt på tidligere justitsminister Frank Jensen, der bliver ny overborgmester i København, men det var ikke nok til at slå partifællen, den populære Århus-borgmester Nicolai Wammen.

Wammen fik 38.608 personlige stemmer og bliver dermed valgets topscorer.

Socialdemokraten, der ved kommunalvalget i 2005 var nummer tre på top 10-listen, var en af de få genvalgte politikere, der forbedrede sit stemmetal denne gang.

Både Århus-borgmesteren og den nye københavnske overborgmester er dog langt fra de personlige stemmetal, som deres kvindelige forgængere kunne mønstre. Ritt Bjerregaard, som Frank Jensen nu afløser, fik ved valget i 2005 60.329 personlige stemmer. Og venstrekvinden Louise Gade, som Nicolai Wammen slog af pinden kunne mønstre hele 42.697 personlige stemmer.

Louise Gade genopstillede ikke, og den højst placerede venstremand på top 10-listen blev Herning-borgmesteren Lars Krarup på tredjepladsen.

I Odense, hvor Anker Boye (S) gør comeback efter en ufrivillig pause på fire år, fik den konservative spidskandidat Jan Boye flere personlige stemmer, men K kunne ikke bevare borgmesterposten. De to Boye'r er begge på top 10-listen, sammen med Stina Willumsen, Odense, der blev SF's topscorer på de personlige stemmer. Hun fik flere stemmer end partiets spidskandidater i København.

Listen over de 10 største stemmeslugere i kommunerne tæller fem socialdemokrater, tre Venstre-folk, en konservativ og en SF'er.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere