Pia K. tror på borgmesterpost om fire år

Dansk Folkeparti får en borgmester i København - næste gang, forudser Pia Kjærsgaard. Hun glæder sig over partiets landspolitiske gennembrud

Pia Kjærsgaard tror på en borgmesterpost til DF. Næste gang, om ikke andet. (Foto: ekstrablaet.tv)
Pia Kjærsgaard tror på en borgmesterpost til DF. Næste gang, om ikke andet. (Foto: ekstrablaet.tv)

Det glippede denne gang. Men lederen af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, tror på, at partiet får en borgmesterpost i København ved næste kommunalvalg.

- Det ville være dejligt med en borgmester. Men får vi det ikke nu, så får vi det næste gang, siger Pia Kjærsgaard til DR1.

DF havde sat næsen op efter at sætte sig på integrationsposten i København. Men trods fremgang rakte det ikke for partiets spidskandidat Carl Christian Ebbesen.

Pia Kjærsgaard glæder sig over den fremgang, som partiet står til ifølge valgstedsmålingerne. Her ser det ud til, at Dansk Folkeparti sikrer sig lidt af et lokalpolitisk gennembrud med en fremgang på tre procentpoint til 8,9 procent.

- Det ser jo flot ud. Lad os håbe, det holder, siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener ikke, at landspolitik generelt har stor indflydelse på de lokale valg. Men en vis betydning har det alligevel, hvad der foregår på Christiansborg, erkender hun.

- Man er begyndt at lægge mærke til, hvad der foregår politisk på Christiansborg. Altså hvem sørger for, at der bliver delt penge ud til kommunerne. Det er regeringen og Dansk Folkeparti, siger Pia Kjærsgaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere