Lyngby-Taarbæk får SF-borgmester

De Konservative er blevet væltet fra magten i Lyngby-Taarbæk Kommune nord for København. SF får overraskende borgmesterkæden - med De Konservatives hjælp

SFs Hans Henrik MAdsen ser ud til at blkive ny borgmester i Lyngby-Taarbæk nord for København. (Foto fra sf.dk)
SFs Hans Henrik MAdsen ser ud til at blkive ny borgmester i Lyngby-Taarbæk nord for København. (Foto fra sf.dk)

Efter en dramatisk nat i Lyngby-Taarbæk har SF's Hans Henrik Madsen sikret sig borgmesterposten i en alliance med De Konservative og Socialdemokraterne.

SF kan krone fremgangen i Lyngby-Taarbæk med den højeste post i kommunen. Efter et natligt drama, hvor alt på et tidspunkt tegnede til at Venstre ville få borgmesterposten, har SF allieret sig med Konservative Folkeparti og Socialdemokraterne.

Alliancen gør SF's Hans Henrik Madsen til ny borgmester, mens De Konservative scorer tre ud af fem formandsposter for de tunge politiske udvalg.

Det skriver lokalavisen Det Grønne Område.

Alliancen betyder, at flere årtier med en konservativ borgmester i Lyngby-Taarbæk er slut. Både Socialdemokraterne og De Konservative - der har delt magten i mere end 60 år - går tilbage i Lyngby-Taarbæk. Venstre går frem med to mandater og får seks af de i alt 21 i kommunalbestyrelsen. SF fordobler sine mandater til fire.

De Konservative mister tre af deres syv mandater, men selv om det betyder, at den nu 61-årige konservative borgmester Rolf Aagaard-Svendsen efter to perioder som borgmester må aflevere kæden til SF, vil hans parti fortsat bevarer stor indflydelse på den politiske linje i Lyngby-Taarbæk.

- Det har altid været konservativ politik at søge indflydelse og tage ansvar, og det har vi også gjort i denne lidt usædvanlige situation, lyder kommentaren fra Rolf Aagaard-Svendsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere