DR afviser Venstre-kritik af partidebat

Venstre retter skarp kritik mod Danmarks Radio, der ikke vil acceptere Kristian Jensen som afløser for Lars Løkke i partilederdebat. DR afviser kritikken

Så sent som mandag var Henne Thorning-Schmidt på gaden i valgkampen - her i Århus med borgmester Nicolai Wammen. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)
Så sent som mandag var Henne Thorning-Schmidt på gaden i valgkampen - her i Århus med borgmester Nicolai Wammen. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)

Det var Danmarks Radios ret at afvise at lade skatteminister Kristian Jensen afløse partileder og statsminister Lars Løkke Rasmussen i den afblæste partidebat efter tirsdagens kommunalvalg.

Det siger DR's Nyhedschef Ulrik Haagerup til kritik fra Venstre og Dansk Folkeparti fra blå blok, der forinden aflysningen var oppe i det røde felt med anklager mod DR for at blande sig i interne partibeslutninger.

- Vi fastholder en redigeringsret. Det er os, der har lov til at lave sådan en debat. Partierne bestemmer jo heller ikke selv, hvem de vil sende til et interview i en TV-avis. Vi sender en invitation, og så må partierne selv bestemme, om de vil komme, siger Ulrik Haagerup.

Rigid tolkning
Venstre havde selv peget på Kristian Jensen, fordi statsministeren foretrækker at tilbringe valgaftenen i sin hjemkommune, Gribskov. Her vil han så være til rådighed for pressen hele aftenen, og også for direkte tv-interviews, påpeger partisekretær Jens Skipper Rasmussen.

Han kalder sagen for en skandale og mener, at DR har udvist en 'rigid tolkning' af, hvem der kan deltage i en debat, når man ikke vil se Kristian Jensen som repræsentant for Venstre.

V-partisekretæren henviser til, at Enhedslisten ikke har en partileder, mens Liberal Alliance for at imødekomme DR's regler foretog en proformamanøvre, der for en kort bemærkning gør Leif Mikkelsen til partileder i stedet for Anders Samuelsen.

Også Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, siger, at det ikke tilkommer DR at blande sig i, hvem partierne vil sende til en partilederrunde.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere