Kaos om Løkke og Helle

DR-tv's stort anlagte valgfest i Cirkusbygningen bliver den helt store fuser - Løkke ville ikke være med, Kristian Jensen måtte ikke komme - og Helle T. er blevet syg

Så sent som mandag var Helle Thorning-Schmidt på gaden i valgkampen - her i Århus med borgmester Nicolai Wammen. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)
Så sent som mandag var Helle Thorning-Schmidt på gaden i valgkampen - her i Århus med borgmester Nicolai Wammen. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)

Det skulle være den helt store valgfest på landsdækkende tv. Danmark Radio har inviteret borgere fra alle dele af landet til Cirkusbygningen midt i København, og aftenens clou skulle have været en partilederrunde - den eneste på landsdækkende tv, fordi TV2 overlader aftenen til regionerne og TV2 News, som ikke har tænkt sig at samle landspolitiske spidser.

Men nu er festen opløst i det totale kaos.

De blå i det røde felt
Først gik det ellers så blå Venstre op i det røde felt, fordi partiets valggeneral, næstformand og skatteminister Kristian Jensen, ikke var velkommen. Statsminister og partiformand vil tilbringe aftenen hjemme i Græsted, hvor fru Solrun er opstillet til byrådet, og han har henvist til, at Jensen er partiets mand i denne sag.

Det ville DR ikke nøjes med - og andre partier og kommentatorer har haft travlt med at insinuere, at statsministeren bliver væk, fordi han ikke har lyst til at lægge ansigt til de bortforklaringer, som Venstres forventede dårlige valg skal garneres med.

Skandale!
Det har selvsagt ikke noget som helst på sig, og i en pressemeddelelse oplyser Venstres partisekretær, Jens Skipper Rassmussen, at 'Lars Løkke Rasmussen er klar til at debattere på tv med hvem som helst på valgaftenen – bare det kan ske fra Gribskov. Hvis DR havde viljen, kunne man sagtens lade ham deltage via et link fra den lokale valgaften', skriver partisekretæren og kalder det en skandale, der bør give anledning til alvorlig efterbehandling i DR, at DR har valgt konfrontationen.

Maveonde
Men nu fuser hele balladen ud og bliver til ingenting, og seerne må ikke bare må undvære statsministeren, men alle partilederne. For Helle Thorning Schmidt har fået et maveonde, og uden hende giver det ikke mening at holde runden, mener DR's nyhedschef, Ulrik Haagerup, ifølge DR Nyheder.

Sygdommen forhindrede den socialdemokratiske partileder i at stemme som planlagt klokken 9.30. Heller ikke klokken 13 var hun frisk ved stemmeboksen.

Mens håbet om en bedring stadig levede, sagde Haagerup:

- Vi venter med at tage stilling, for hvis der ikke kommer nogen til klassefesten, må vi kigge på det. Foreløbig ser det ud til, at programmet gennemføres, hvis kun en enkelt mangler.

Alt håb ude
Men nu er alt håb altså ude.

- Vi må desværre konstatere, at partilederne fra de to største borgmesterpartier ikke kan deltage i en partilederrunde på kommunalvalg-aftenen. Men vi mener ikke, det giver journalistisk mening at gennemføre det uden de to, siger Ulrik Haagerup nu til DR Nyheder.

Men der skal vistnok stadig være valgfest i Cirkusbygningen...

Partilederrunden var planlagt til at køre klokken 22.30.

1 af 2 Da Lars Løkke var blevet udnævnt som statsminister, var der surpriseparty for ham hjemme i Græsted. Dér vil han også være i aften for at kysse lidt på Solrun, som stiller op til byrådet. (Foto: Thomas Lekfeldt)
2 af 2 Så sent som mandag var Helle Thorning-Schmidt på gaden i valgkampen - her i Århus med borgmester Nicolai Wammen. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere