Kræftsyg Lafontaine dropper tysk politik

Det tyske venstreparti Die Linkes leder, Oskar Lafontaine, har kræft og skal opereres. Den tidligere SPD-formand trækker sig derfor foreløbig ud af politik

Han var venstrepartiets Die Linkes store trækplaster ved det tyske forbundsdagsvalg i september.

Med Oskar Lafontaine i spidsen fik partiet med 11,9 procent af stemmerne rekordstor opbakning.

Men nu må Die Linke klare sig uden partiformanden i det kommende stykke tid.

Den 66-årige Lafontaine, som i en årrække stod i spidsen for det socialdemokratiske SPD, er nemlig ramt af kræft og vil blive opereret torsdag. Derfor trækker han sig foreløbig ud af tysk politik, hedder det i en erklæring.

Det har længe ulmet med rygter om Lafontaines helbred, efter at han i begyndelsen af oktober overraskende droppede at blive genvalgt som gruppeformand for Die Linke i Forbundsdagen.

Dermed tog han fusen på sine partifæller 10 år efter, at han lige så overraskende havde trukket sig som tysk finansminister og SPD-formand.

Og først når han er kommet sig over operationen, vil han efter årsskiftet drøfte med sine læger "på hvilken måde, jeg vil fortsætte mit politiske arbejde".

Lafontaine er også gruppeformand for Die Linke i landdagen i sin hjemlige delstat Saarland, hvor partiet regner med, at han onsdag dukker op for at svare på den nye borgerligt-grønne delstatsregerings regeringserklæring.

Die Linkes lokale formand i Saarland, Rolf Linsler, siger til nyhedsbureauet dpa, at kræftsygdommen blev opdaget i tide, og at han ikke regner med, at Lafontaine skal være indlagt længe.

Hovedpersonen selv har for nylig afvist, at han er på vej ud af politik.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere