½ million tvivlere

Over en halv million danskere ved ikke, hvor de skal sætte deres kryds, når valgstederne åbner. Mange vælgere bestemmer sig først, når de står i stemmeboksen

Over en halv million danskere ved endnu ikke, hvem de skal stemme på ved kommunalvalget tirsdag. De mange vælgere beslutter sig først i sidste øjeblik, og derfor sætter partier og kandidater alle kræfter ind i valgkampens sidste timer for at opsøge tvivlerne og skaffe de stemmer, som kan blive afgørende for, hvem der sætter sig på borgmesterposterne rundt om i landet.

Antallet af tvivlere er højere end ved folketingsvalg. Samtidig viser erfaringerne, at der ofte stemmes forskelligt fra valg til valg blandt vælgere, som beslutter sig sent.

- Tendensen er, at stadig flere først beslutter sig, når de står i stemmeboksen. Derfor arbejder partierne hårdt på i det hele taget at få deres vælgere hen at stemme, hvilket faktisk er vigtigere end at prøve at overbevise nogen om at skifte parti, siger lektor og ekspert i vælgeradfærd ved Syddansk Universitet Robert Klemmensen.

En meningsmåling, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende og TV2, viser, at Socialdemokraterne og Venstre - de to store borgmesterpartier - står stærkest blandt tvivlerne, men valgforskerne vurderer, at SF og Dansk Folkeparti denne gang er "dark horses".

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere