Lidt færre brevstemmer til kommunalvalg

Der er et meget lille fald i antallet af brevstemmer i landets ti største kommuner. Tallene dækker dog over store forskelle fra kommune til kommune

Vælgernes interesse for at brevstemme i landets ti største kommuner er faldet med små to procent.

Det viser en rundspørge, Ritzau har lavet blandt de ti kommuner. Tallene dækker over, at der i nogle kommuner har været stor fremgang, mens der i andre har været store fald.

I alt har 32.392 stemt i de ti kommuner forud for valget tirsdag, og den største fremgang har Københavns Kommune. Her er der en stigning på 23 procent, oplyser kommunens valgkontor. Tallene er ikke analyseret, men et bud på fremgangen er, at det har været muligt at stemme på biblioteker og flere borgerservicecentre end for fire år siden.

Den næststørste fremgang har Århus Kommune, hvor 12 procent flere har brevstemt. Her gætter Lene Hartvig Danielsen, chef for borgerservice, på, at det skyldes, at Århus har fået flere indbyggere siden valget i 2005.

- Vi er gået fra 232.507 til 243.846 stemmeberettigede. Jeg er jo ikke valganalytiker, men det kunne godt være en forklaring, siger hun.

Også Frederiksberg Kommune forklarer stigningen i brevstemmer på 10 procent med, at der er flere indbyggere i kommunen.

I Randers har 1052 stemt ved dette valg, hvilket er 12 flere end i den gamle Randers Kommune. Men da der samtidig er blevet 30.000 flere indbyggere siden kommunalreformen, er der tale om et forholdsmæssigt fald på godt 30 procent.

I Aalborg, Viborg og Kolding er antallet af brevstemmer nogenlunde uændret, mens det i Odense er faldet med 12 procent og i Esbjerg med otte procent.

- Så vi håber, at folk møder op og stemmer i morgen i stedet, siger Heidi Johansen fra borgerservice i Esbjerg Kommune.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere