Medvedev vil afskaffe sommer- og vintertid

Opfordrer til modernisering - vil reducere landets 11 tidszoner og droppe skift til sommer- og vintertid

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Der var mange ambitiøse ord i præsident Dmitrij Medvedevs tale til nationen i dag, men det hele var varm luft. I sin 100-minutters lange appel til befolkningen foran 2000 højtstående tilskuere i Kreml, bl.a. medlemmer af Føderationsrådet, parlamentariker og regeringsministre med nationens leder Vladimir Putin i spidsen, lovede præsidenten nye tider for det store land i 21. århundrede.

I bogstavelig forstand: Han opfordrede regeringen til at reducere antallet af tidszoner og foreslog at afskaffe skift til fra vintertid til sommertid og omvendt - med det formål at gøre arbejdet mere effektivt og spare på penge. Det geniale forslag blev mødt med jublende bifald og klapsalver i den kongelige Kreml-sal fra zar-tiden.

Præsidentens 10 bud
Forslaget om tidszoner var et af de 10 bud over de vigtigste imperativer, som præsident Dmitrij Medvedev har forfattet til programmet om landets modernisering.

- Sovjetunionen har været et underudviklet samfund afhængig af råvareøkonomi. Nu skal vi udskifte den arkaiske og gammeldags økonomi med det moderne samfund baseret på demokratiske værdier og institutioner med kloge, frie og ansvarlige indbyggere, sagde Medvedev og afsluttede med et slogan i Barack Obamas fodspor:

- Der er brug for forandring!

En by i Sibirien
I øvrigt talte præsidenten om fremtidige forandringer i valgsystemet, forbedring af folkeskoleundervisning og moderne teknologier, herunder udvikling af internet og digital-tv, som stadig er en by i Sibirien for mange russere.

En af de første reaktioner på Medvedevs tale er kommet fra kommunist-politiker Darja Mitina:

- Der er ingen der har brug for hans tale, som er målløs og ligegyldig. Der mangler overensstemmelse mellem præsidentens tale og handlinger, sagde hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere