København klar til stjernedrys

Verdens folk vil dømme os på resultatet, siger Lars Løkke i sin topmødeinvitation til stats- og regeringsledere. Udenrigsministeriet klar til prominent rykind

Nu er det er officielt, at klimatopmødet i København bliver for stats- og regeringschefer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sendte torsdag formelle invitationer ud til lederne i de 191 lande, der sammen med Danmark deltager i forhandlingerne.

Stats- og regeringscheferne inviteres til at deltage i den afsluttende del af konferencen den 17. og 18. december.

Programmet indledes med gallamiddag hos dronningen den 17. december, efterfulgt af møder og aktiviteter dagen efter, hvor klimakonferencen slutter, skriver Lars Løkke.

- Deres personlige deltagelse er et afgørende bidrag til et succesrigt resultat. Vore fælles anstrengelser vil blive bedømt af verdens borgere den 18. december, anfører statsministeren.

Omkring 40 stats- og regeringschefer har allerede meddelt, at de agter at deltage i København. Blandt dem er den britiske premierminister, Gordon Brown, Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, og den tyske kansler, Angela Merkel. USA's præsident, Barack Obama, og Ruslands premierminister, Vladimir Putin, har sagt, at de vil overveje at komme .

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, opfordrer stats- og regeringslederne til at deltage i topmødet.

- Direkte involvering fra stats- og regeringschefer er essentiel, for at regeringer kan nå en aftale om kernespørgsmålene i en global klimaaftale, siger Ban Ki-moon via en talsmand.

Den ansvarlige for al logistik i forbindelse med topmødet, kontorchef Svend Olling fra Udenrigsministeriet, er ikke nervøs ved tanken om at få en stor del af verdens ledere på besøg.

- Det var vi forberedt på. Bortset fra, at vi får mere travlt, skal der ikke ændres på planerne, hverken i forhold til Bella Center, indkvartering eller transport. Vi er parate, siger Svend Olling.

Arrangørerne venter op mod 15.000 deltagere til konferencen, der varer fra 7. til 18. december.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere