Udlændinge får 100.000 kr for at tage hjem

Der er 100.000 kroner til udlændinge med fast opholdstilladelse, som vender hjem til deres fædreland. Det har Dansk Folkeparti aftalt med regeringen.

Dansk Folkeparti er blevet enige med regeringen om en aftale om såkaldt repatriering. Det vil sige en opskrift på at få udlændinge til at rejse hjem, hvis de alligevel ikke har nogen fremtidsudsigter i Danmark. Det oplyser TV2 News.

Aftalen fordobler det beløb, man som udlænding får med, hvis man vælger at forlade Danmark og bosætte sig i sit oprindelige hjemland. Samtidig får kommunerne en pose penge til aktivt at opsøge udlændinge, der egner sig til repatriering.

opdateres...

Hver udlænding fra ikke-vestlige lande får 100.000 kroner med bagagen, hvis han eller hun opgiver sin faste opholdstilladelse i Danmark og vender hjem.

Samtidig får kommunerne fuldt ud refunderet udgifter til repatriering af udlændinge mod nu 75 procent.

Endelig afsættes en pulje på 20 millioner kroner, som kommuner kan søge for at motivere udlændinge til at rejse hjem.

Det har regeringen søndag aften aftalt med Dansk Folkeparti, før forhandlingerne om finansloven genoptages mandag morgen.

Aftalen sparer ifølge DF's leder, Pia Kjærsgaard, det danske samfund for store beløb.

- Samtidig sparer man det danske samfund for umådelig mange udgifter og umådelig mange problemer. Vi ved, at der allerede er ved at være problemer omkring plejehjem. Der har været problemer omkring sygehusene og sundhedsudgifter. Der ligger mange store ting i kommunerne, siger Pia Kjærsgaard.

Nu får udlændinge kun 11.000 kroner, hvis de opgiver deres fortrydelsesret til deres faste opholdstilladelse.

Kommunerne skal være opmærksomme på tilbuddet om repatriering til udlændinge, som ikke kan eller vil integreres i Danmark, siger DF's finansordfører Kristian Thulesen Dahl.

- Det gælder den gruppe, der er kommer hertil under asylsystemet og har fået familiesammenføring og fast opholdstilladelse. Vi betaler for, at man opgiver sin livsvarige opholdstilladelse i det danske samfund. Den er meget værd for den pågældende og det danske samfund. Det koster ganske meget at have utilpassede udlændinge i det danske samfund, siger han.

Regeringen vil nu beregne, hvor mange udlændinge der ventes at benytte tilbuddet, oplyser Kristian Thulesen Dahl.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere