Liberal Alliance overvejer nej til aftale

Liberal Alliance kræver lavere selskabsskat eller bedre vilkår for iværksættere for at stå bag finanslovaftale, siger partiets politiske leder Anders Samuelsen.

Selskabsskatten skal halveres, og iværksætternes vilkår skal forbedres, når vækstpakken aftales mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Ellers overvejer Liberal Alliance at stå udenfor finanslovforliget.

Det siger partiets politiske leder, Anders Samuelsen.

Han vurderer, at det koster 5-10 milliarder kroner at halvere selskabsskatten, sådan som den borgerlige tyske regering planlægger. Desuden skal iværksættere støttes for eksempel med iværksætteraktier, som bør beskattes senere end nu, siger han.

- Hvis den samlede pakke ikke ser ordentlig ud, og hvis der ikke rykkes, hvor vi mener, at Danmark står overfor udfordringer, så overvejer vi, om vi overhovedet skal være med. Vore tre mandater er selvfølgelig ikke afgørende, men omvendt er man meget tæt på at udstyre hvert folketingsmedlem af Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti med en vetoret. Det, tror jeg ikke, at regeringen vil være tryg ved, siger Anders Samuelsen.

Liberal Alliance støtter en vækstpakke på godt 10 milliarder kroner, som De Økonomiske Vismænd har foreslået. Beløbet bør bruges til at fremrykke investeringer i veje, sygehuse og institutioner, understreger han.

- Det er utrolig svært at se for os, at man laver et finanslovforlig, hvor man er gået fra et offentligt overskud på 60 milliarder kroner til et underskud på 80 milliarder kroner uden at have bare det mindste initiativ, som rykker i forhold til strukturen, siger Anders Samuelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere