Claus Hjort i mål snart

- Vi bliver færdig med forhandlingerne i dag, sagde Claus Hjort Frederiksen i går. Men her til formiddag regner han bestemt med at være i mål

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fortsætter forhandlingerne med DF mandag formiddag. (Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen)
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fortsætter forhandlingerne med DF mandag formiddag. (Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen)

- Jeg håber da, vi kan blive færdige i dag, sagde finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i går, før regeringen begyndte forhandlingerne med Dansk Folkeparti.

Men så nemt gik det ikke.

Forhandlingerne om finansloven for 2010 forsætter i dag klokken 10.00 i Finansministeriet.

De sidste store knaster i forhandlingerne er placeringen af et nyt superhospital samt den meget omdiskuterede vækstpakke.

Udlæningeloven igen-igen
Og igen i år spiller udlændingenloven rolle i forhandlingerne.

Regeringen og Dansk Folkeparti forhandlede lørdag og søndag, hvor de blandt andte blev enige om en yderligere stramning af udlændingeloven.

VKO's nye forslag om at sende udlændinge hjem - for altid - med 100.000 kroner på lommen, splitter til gengæld det ellers så tætte samarbejde mellem de store oppostionspartier, S og SF.

- I VKO's nye forslag er der ikke nogen fortrydelsesret, og det er bekymrende, fordi vi sender folk tilbage til noget, som de dybest set ikke har ret mange chancer for at overskue, siger SF's integrationsordfører, Meta Fuglsang.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere