Ministre kørte i ulovlige ministerbiler

Ministre kørte i fire år rundt i BMW-ministerbiler, hvor ministeriet ikke havde betalt den lovpligtige moms til Skat. Ifølge eksperter er det momsunddragelse

Fire af regeringens ministre har i fire år kørt i ministerbiler, der ikke var betalt moms af. Det skriver B.T. efter at have fået aktindsigt i sagen.

Ministerierne havde ikke betalt dansk moms af BMW-biler, og sendte derved ministrene Lars Løkke Rasmussen, Lene Espersen, Brian Mikkelsen og Claus Hjort Frederiksen rundt på de danske landeveje i ulovlige biler.

Normalt koster en lignende forseelse almindelige danskere en bøde eller op til halvandet år bag tremmer.

Ifølge B.T. opdagede Finansministeriets revisor i november 2005, at fire ministre og to departementschefer siden 2003 har kørt rundt i limousiner, hvor der kun er betalt tysk moms, og at bilerne derfor var ulovlige at køre i. Men momsen for bilerne blev dog først betalt i september 2007, hvor blandt andet Kulturministeriet får en rykker fra BMW.

Ifølge en af landets førende momseksperter, leder af revisions- og rådgivningsfirmaet Deloittes skatteafdeling Lars Loftager Jørgensen, skal ministerierne glæde sig over, at de selv opdagede det.

- Finder Skat den slags, så falder hammeren hårdt. For det her er momsunddragelse - også selv om de selv opdager det, siger Lars Loftager Jørgensen til avisen.

Ministerbiler er undtaget registreringsafgift, men der skal stadig betales moms.

Momsekspert Søren Engers fra revisionsfirmaet Ernst & Young er rystet over, at en sådan fejl kan ske i netop Finansministeriet, der styrer statskassen.

- Netop Finansministeriet burde kende momsloven, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere