Skarp kritik af DF i grænsesag

De Radikale langer ud efter Dansk Folkeparti i sagen om grænsekontrol under klimatopmødet til december. DF søger en nem sejr på finansloven, mener De Radikale

Enten har Dansk Folkeparti en ringe viden om politiske forhold, eller også forsøger de at sparke en åben dør ind.

Så hård er kritikken fra Det Radikale Venstre, efter det er kommet frem, at Københavns Politi af egen drift har anmodet om at kunne lukke grænserne under FN's klimatopmøde til december. Dansk Folkeparti har ellers insisteret på, at emnet bliver en del af finanslovforhandlingerne.

- Man kunne få den tanke, at Dansk Folkeparti har fået nys om, at politiet har sendt en anmodning og derfor vil veksle den helt naturlige sikkerhedsforanstaltning til en politisk sejr. Det er da sølle, hvis det er det, det handler om, siger De Radikales finansordfører, Morten Østergaard.

Chefpolitiinspektør Per Larsen kalder det søndag en "formsag" og er "stensikker på" at få tilladelse fra EU-Kommissionen til midlertidigt at kunne indføre grænsekontrollen under klimatopmødet og tilføjer, at de danske folketingspolitikere slet ikke har indflydelse på afgørelsen.

Ifølge De Radikale tyder det derfor på, at Dansk Folkeparti forsøger at finde små, nemme sejre i finansloven for 2010.

- Enten er det spil for galleriet, eller også vidner det om en utroligt ringe indsigt, siger Morten Østergaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere