Annonce:
Annonce:

TV-vært: Kvindelig S-politiker var en mand

TV2's populære morgenprogram, Go' morgen Danmark, hænger socialdemokraten Britta Thomsen ud for at have været mand. Hovedpersonen selv er chokeret

Er Britta en mand? Nej, siger hun selv, ovenpå tv-værtens mærkværdige anklage. (Pressefoto: Socialdemokraterne)
Er Britta en mand? Nej, siger hun selv, ovenpå tv-værtens mærkværdige anklage. (Pressefoto: Socialdemokraterne)
Annonce:
Følg Politik

Socialdemokraternes medlem af Europaparlamentet, Britta Thomsen, fik næsten morgenkaffen galt i halsen, da hun så 'Go' Morgen Danmark' på TV2 i morges. På landsdækkende tv blev hun beskyldt for at have skiftet køn af værten Kamilla Walsøe.

- Jeg ved ikke helt, om det var værtens forsøg på humor, som jeg bare ikke forstod. Men det var da i hvert fald en nyhed for mig, siger Britta Thomsen, der genopstiller til parlamentet som nummer to på socialdemokraternes liste.

Kort inde i programmet taler morgenværterne Anders Breinholt, Kamilla Walsøe og vejrværten Peter Tanev om Sex og Samfunds kåring af Britta Thomsen som den mest sexede kandidat ved valget.

Mens et billede af S-politikeren står på skærmen, uddyber Kamilla Walsøe:

Annonce:

Hun er en mand
- Vi kan fortælle som bonusoplysning, at det tidligere var en mand. Britta var tidligere en mand, siger Walsøe, der kun har grin til overs for Peter Tanevs ansigtsudtryk efter bemærkningen.

- Jeg bliver nødt til at spørge: Sagde du før, at Britta tidligere var en mand?, spørger en mildest talt forundret Peter Tanev kort efter.

Efter to gange bekræftende "ja" fra Kamilla Walsøe hopper værterne videre til næste indslag i udsendelsen.

'En 100 procent forbier'
Hos TV2 er man alt andet end stolt af værtens kommentarer. TV2-redaktør på Go'morgen Danmark, Jes Schrøder, kalder udtalelserne for "en 100 procent forbier".

- Det kørte mildest talt lidt af sporet i morges, og det er ikke noget, vi synes er sjovt på nogen måde. Det er slet ikke den tone, vi forsøger at ramme i programmet, siger Jes Schrøder.

Annonce:

Som et plaster på såret vil Britta Thomsen være med i fredagens program af morgenprogrammet for "få trådene reddet ud", oplyser redaktøren. Samtidig forklarer han, at de uheldige kommentarer bygger på "en blanding mellem misforståelser og dårlig briefing af værten". Derfor er der heller ikke lagt op til nogle konsekvenser for Kamilla Walsøe.

Tager det som en mand
- Det er en kollektiv opgave at lave de her programmer, så det er ikke værterne alene, der har ansvaret, selvom det tit er dem, der er i skudlinjen. Men de skal jo selvfølgelig tænke sig om, inden de siger sådan noget, siger Jes Schrøder.

Hovedpersonen selv har dog plads til et smil, selvom hun til at starte med blev chokeret over udtalelserne.

- For at være helt ærlig synes jeg ikke, at det var så sjovt, men jeg tager det som en mand, slutter Britta Thomsen med et glimt i øjet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: