- Smid hijab-klædte pigers forældre ud

Fremskrittspartiet i Norge varsler skrappere udlændingelovgivning med øgede udvisningsmuligheder

Det skal være forbudt for piger at bære hijab i norske skoler, og hvis pigerne alligevel ifører sig beklædningsgenstanden i skolen, skal deres forældre udvises af Norge, mener Fremskrittspartiet. (Foto: AP)
Det skal være forbudt for piger at bære hijab i norske skoler, og hvis pigerne alligevel ifører sig beklædningsgenstanden i skolen, skal deres forældre udvises af Norge, mener Fremskrittspartiet. (Foto: AP)

Der blev gået til stålet, da det norske Fremskrittsparti i dag holdt landsmøde, og partiets næstformand, Per Sandberg, lagde i sit indlæg op til væsentlige skærpelser af udlændingelovgivningen, såfremt partiet kommer til magten.

Eksempelvis skal det forbydes piger i den skolepligtige alder, at bære hijab i norske skoler. Hvis pigerne trodser forbuddet, er Sandberg & co. klar til at udvise pigernes forældre til oprindelseslandet, skriver vg.no.

- Folk som kommer til Norge må sige fra over for den kvinde- og børneundertrykkende kultur, som brug af jihab er udtryk for. I skolen skal det være forbudt at bære jihab, og hvis forældrene ikke kan acceptere vore demokratiske spilleregler, så skal de sendes tilbage, hvor de kom fra, slår Per Sandberg fast.

Hvis Fremskrittspartiet kommer i regering lover Sandberg, at partiet vil arbejde for en række nye love for indvandrere. De indbefatter blandt andet:

1. Et totalt stop for asylsøgere til Norge. Alle, der endnu ikke har fået færdigbehandlet deres sag, skal sendes til oprindelseslandet.

2. Der indføres en femårig prøveperiode for alle, der har fået opholdstilladelse i Norge. Hvis de under denne femårige periode undlader at følge norske love, regler og normer, skal de sendes retur til oprindelseslandet.

3. Alle som har fået opholdstilladelse i Norge skal evalueres efter fem år. Hvis de har tilpasset sig på tilstrækkelig vis i forhold til Fremskridtspartiets krav, skal der gå yderligere ti år, før de pågældende kan opnå norsk statsborgerskab.

4. I løbet af disse ti år skal de norske myndigheder sende alle, der begår kriminalitet, der takseres til en straf på tre måneder ubetinget fængsel eller mere, tilbage til oprindelseslandet.

5. Det skal tilsammen tage 15 år at opnå norsk statsborgerskab. Derpå skal man ikke kunne sendes tilbage til oprindelseslandet uanset en eventuel forbrydelses karakter og grovhed.

Sandberg forestiller sig, at det er politiet, der skal evaluere om indvandrere har opført sig i overensstemmelse med norske regler og normer de første fem år, og det er ligeledes politiet, der skal effektuere en udvisning.

- Folk som kommer til Norge må acceptere vores demokrati, ytringsfriheden og menneskerettighederne. De må indordne sig og tilpasse sig norske regler og normer. De skal skaffe sig et job og bidrage til samfundet. De, der vil snylte på det norske samfund har ikke noget at gøre her og skal sendes hjem hurtigst muligt, sagde Per Sandberg på landsmødet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter